Збагачені вітаміном D гриби з’явилися в магазинах Європи

На полицях мережі продовольчих магазинів Kaufland з’явилися гриби, в яких, завдяки штучній обробці ультрафіолетом, вміст вітаміну D в 30 разів вище, ніж в звичайних. До цього такі вітамінізовані гриби з’явилися у Великобританії, Ірландії і Швейцарії.

Збагачені вітаміном D гриби

Згідно вказаної на упаковці інформації, у 100 грамах цих грибів міститься близько 125% рекомендованої добової норми споживання вітаміну D. Компанія Pilzland вирощує ці гриби у спеціальній лабораторії, де вони перебувають під короткочасним впливом ультрафіолетових променів.

У грибах, які виросли в природних умовах і на них потрапляло сонячне світло, досить великий вміст вітаміну D2. Однак гриби, які продаються в супермаркетах, промислово вирощені у темряві, тому містять в 3-4 рази менше вітаміну D. Тож саме для імітації сонячного випромінювання потрібне ультрафіолетове випромінювання.

В яких продуктах міститься вітамін D читайте на сайті https://polychka.com/v-iakykh-produktakh-ie-vitamin-d/ . Також там розказано про його добову норму споживання та інша корисна інформація.

Німецький інститут інформації Stiftung Warentest перевірив чи є таке гриби дійсно кориснішими. Дослідження показали, що у вирощених під впливом ультрафіолету грибах (від компанії Pilzland) в середньому міститься 9,6 мкг вітаміну D2 на 100 г, в той час як у звичайних промислово вирощених грибах – лише 0,3 мкг на 100 г.

До речі, якщо прості шампіньйони з супермаркету виставити на хвилин 30 під сонячне світло, в них теж утвориться достатньо багато вітаміну D.

Першоджерело

Написати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *